Schoolaanvullende dagopvang

Voor- en naschoolse opvang

Onze module schoolaanvullende dagopvang omvat voorschoolse opvang tussen 7.00 uur en 9.00 uur en naschoolse opvang tussen 15.00 uur en 18.00 uur, van maandag tot en met vrijdag. Op woensdag start de schoolaanvullende dagopvang al om 12.00 uur.

De kinderen en jongeren brengen deze tijd door in hun eigen zorggroep. Elke zorggroep voorziet een aanbod van activiteiten op maat van de groep. Er wordt ingezet op het aanleren van belangrijke vaardigheden zoals sociale vaardigheden, zelfredzaamheid en zinvolle invulling van vrije tijd.

Vakantiewerking

Onze module schoolaanvullende dagopvang omvat ook onze vakantiewerking. Tijdens de schoolvakanties zijn echter niet alle leefgroepen open. Wij stellen 2 zorggroepen open, waarbij de kinderen en jongeren ingedeeld worden op basis van leeftijd en leefwereld. Op die manier proberen we ervoor te zorgen dat iedereen zoveel mogelijk aansluiting vindt. Kinderen/jongeren verblijven tijdens de schoolvakanties uitzonderlijk dus niet in hun eigen zorggroep.

Een week in de vakantiewerking kost 25 euro extra. Dit geld wordt gebruikt om allerlei leuke activiteiten en uitstappen te voorzien zodat iedereen een fijne en ontspannende vakantie kan beleven. Aangezien de plaatsen beperkt zijn, bekijken we op basis van uw specifieke situatie en zorgvraag of en wanneer uw kind hier gebruik van kan maken. Om uw kind aan te melden voor de vakantiewerking kan u steeds contact opnemen met onze contextbegeleiders. Indien er geen plaats meer is, kunnen zij u ook helpen met het zoeken naar een externe vakantiewerking.